7 motive pentru care Website-ul dvs. nu este afișat în Google (cum să rezolvați asta)

Rezumat

Pare că ați făcut totul bine, însă Website-ul dvs. încă nu este afișat în rezultatele de căutare Google?

Vestea proastă: câteva lucruri făcute greșit pot face ca Google să nu afișeze website-ul în rezultatele de căutare.

Vestea bună: cele mai multe dintre ele sunt ușor de rezolvat.

Mai jos, vom explora 7 motive posibile pentru care website-ul dvs. nu este afișat în Google și cum să remediați fiecare problemă.

Înainte să începem…

Este important să rețineți că, atunci când tastați ceva în Google în speranța de a vedea site-ul web în rezultatele căutării, nu sunteți de fapt în căutarea site-ului dvs.

Căutați o pagină pe site-ul dvs.

E o distincție importantă.

Dacă Google nu știe despre existența paginii pe care încercați să o căutați sau crede că nu merită să se claseze în top, atunci nu va apărea nicăieri în rezultatele căutării.

Pagina de pornire poate fi pagina pe care încercați să o poziționați în top. Din acest motiv, pentru a apărea în Google, trei lucruri trebuie să fie adevărat:

  • Google știe de existența site-ul dvs.
  • Aveți o pagină care poate conține un rezultat relevant pentru cuvântul cheie pentru care doriți să vă poziționați în top.
  • Google crede că pagina dvs. merită clasată pentru cuvântul cheie țintă – mai mult decât orice altă pagină de pe alt site web.

Cele mai multe dintre problemele pe care le abordăm mai jos se referă la unul dintre aceste trei lucruri.

Să începem cu lucrurile simple…

1. Site-ul dvs. este prea nou

Este nevoie de timp pentru ca Google să descopere noi site-uri și pagini web. Dacă ați lansat site-ul dvs. în această dimineață, atunci cea mai simplă explicație este că Google nu a găsit-o încă.

Pentru a verifica dacă Google știe că site-ul dumneavoastră există, faceți o căutare pe Google în forma următoare site:adresawebsite-ului.com

Dacă există cel puțin un rezultat, Google știe despre existența site-ului dvs.

Dacă nu există rezultate, atunci nu.

Dar, chiar dacă Google nu știe despre existența site-ul dvs. web, este posibil să nu știe despre pagina pe care încercați să o poziționați în topul căutărilor. Verificați acest lucru căutând pe Google: site:adresawebsite-ului.com/p-pagina-care-vrei-sa-fie-afisata-in-google/

Ar trebui să existe un singur rezultat.

Dacă nu vedeți niciun rezultat pentru niciuna dintre aceste căutări, creați un sitemap și trimiteți-l prin Google Search Console. (Este o practică bună să faci asta indiferent dacă Google afișează sau nu site-ul dvs. în rezultate.)

Search Console > Sitemaps > Adăugați un sitemap nou > Trimiteți

trimite sitemap la google
Trimite fișierul sitemap la Google

Va trebui să creați un cont gratuit de Google Search Console și să adăugați site-ul dvs. web înainte de a face acest lucru. Citiți acest ghid pentru instrucțiuni.

Un sitemap îi spune lui Google ce pagini sunt importante în site-ul dvs. și unde le poate găsi.

De asemenea, poate accelera procesul de descoperire a paginilor.

Dacă folosiți WordPress, un sitemap va fi generat automat sau puteți crea dvs. unul cu plugin-uri gratuite, eu recomand Yoast SEO.

2. Blocați motoarele de căutare de la indexarea paginilor

Dacă website-ul dvs. este setat să spună lui Google să nu afișeze anumite pagini în rezultatele căutării, orice efort de optimizare SEO, cât de mare, nu va avea rezultate.

Acest lucru poate fi făcut prin înserarea unui etichete meta „noindex”, care este o bucată de cod HTML care arată astfel:

<meta name="robots" content="noindex"/>

Paginile cu acest cod nu vor fi indexate, chiar dacă link-ul de la pagina respectivă este inclus în fișierul sitemap.xml și a fost trimis în Google Search Console.

Probabil nu vă mai amintiți să fi adăugat codul vreodată la oricare dintre paginile dvs., dar asta nu înseamnă că nu este acolo.

De exemplu, WordPress adaugă la fiecare pagină dacă site-ul este configurat greșit.

Această opțiune este folosită de mulți dezvoltatori web pentru a împiedica Google să indexeze un site în timpul procesului de dezvoltare și uită să îl elimine înainte de publicare.

Dacă Google a accesat deja paginile din sitemap, paginile „noindex” vor fi afișate în raportul „Acoperire” din Google Search Console.

Căutați doar această eroare:

Odată ce ași identificat eticheta „noindex” într-o pagina care vreți să fie afișată în Google, trebuie ca dvs. sau dezvoltatorul website-ului să o elimine.

3. Blocați motoarele de căutare să vă acceseze paginile

Majoritatea site-urilor web au ceva numit fișierul robots.txt. Aceasta indică motoarelor de căutare ce pagini pot accesa sau nu de pe website-ul dvs.

Google nu poate urmări URL-urile blocate în fișierul dvs. robots.txt, ceea ce face ca acestea să nu apară în rezultatele căutării.

Dacă ați trimis fișierul sitemap.xml prin Google Search Console, ar trebui să vă avertizeze cu privire la problemele legate de blocarea cu robots.txt. Accesați raportul „Acoperire” și căutați erorile „URL trimis dar blocat de robots.txt”.

robot.txt blocare website

Dacă preferați să nu așteptați, puteți verifica manual. Trebuie doar să accesați adresa www.website-ul-dvs.com/robots.txt.

Ar trebui să vedeți un fișier ca acesta:

Dacă primiți o eroare 404, atunci înseamnă că nu aveți un fișier robots.txt. Aflați cum puteți crea unul aici.

Ceea ce nu vreți să vedeți aici este acest cod …

Disallow: /

… sub oricare dintre acești utilizatori:

User-agent: *
User-agent: Googlebot

De ce? Pentru că împiedică Google să acceseze toate paginile de pe site-ul dvs.

De asemenea, nu doriți să vedeți o directivă “Disallow” pentru nici-o pagină importantă.

Dacă vreți să interziceți accesarea doar a unui folder, /blog/ de exemplu, trebuie să adaugați acest cod:

Disallow: /blog/

Eliminați toate liniile de cod care blochează conținutul pe care doriți să îl afișați pe Google.

4. Nu aveți suficiente backlink-uri de calitate

Chiar dacă acum nimic nu împiedică Google să îți găsească paginile de pe website, trebuie totuși să le „demonstrezi” că website-ul tău merită să fie clasat în top.

Cu toate că în algoritmul Google există sute de factori, numărul de backlink-uri de pe site-uri web unice către o pagină de pe website-ul dvs pare a fi un factor puternic. Studiile au arătat o corelație importantă dintre numărul de backlink-uri și poziționarea în Google.

Dependența poziționării în Google de numărul de backlink-uri

Dacă paginile web clasate mai sus decât ale dvs. au mai multe backlink-uri, atunci acesta ar putea fi o parte din motivul pentru care nu apareți în Google.

Pentru a vedea numărul de backlin-uri, accesați această pagină.

5. Pagina dvs. web nu corespunde cu „intenția de căutare”

Google își vrea să clasifice cele mai utile și relevante rezultate pentru fiecare căutare.

Acesta este motivul pentru care este esențial ca conținutul dvs. să corespundă cu ceea ce așteaptă utilizatorii să vadă. Aceasta este cunoscută sub numele de „intenție de căutare” sau „search intent”.

6. Aveți probleme de conținut duplicat

Conținutul duplicat este atunci când aceeași pagină web sau similară este accesibilă cu URL-uri diferite.

Google tinde să nu indexeze conținutul duplicat, deoarece ocupă spațiul inutil în indexul lor – are două copii ale aceleiași cărți pe raft.

În schimb, de obicei indexează doar versiunea pe care o setați ca canonică.

Dacă nu este setat nici-un URL ca canonic, Google încearcă să identifice cea mai bună versiune a paginii pentru a o indexa.

Din păcate, chiar și Google nu face tot timpul cele mai bune alegeri. Uneori poate considera mai bună o pagină care este de fapt mai slabă.

Rezolvă problemele cu conținutul dublicat prin redirecționare sau indicarea paginii canonice.

7. Website-ul este penalizat de Google

O sancțiune Google este motivul cel mai puțin probabil pentru a nu apărea pe Google. Dar este o posibilitate.

Există două tipuri de penalități Google.

Manual: Acest lucru se întâmplă atunci când Google ia măsuri pentru a elimina sau retrage site-ul dvs. din rezultatele căutării, după examinarea de către un angajat Google manual a site-ului, și constată că acesta nu respectă Ghidul Pentru Webmasteri sau Webmaster Guidelines.

Algoritmic: aceasta este atunci când algoritmul Google elimină site-ul dvs. web sau o pagină web din rezultatele căutării din cauza problemelor de calitate.

Din fericire, penalitățile manuale sunt extrem de rare. Este puțin probabil să fiți penalizat, decât dacă ați făcut greșeli drastice. De obicei, Google vă avertizează despre acestea prin fila „Securitate și Acțiuni manuale” din Search Console.

Dacă nu e nici un avertisment, atunci probabil că nu aveți o penalizare manuală.

Din păcate, Google nu spune dacă site-ul este blocat algoritmic – și acest lucru poate fi destul de dificil de identificat.

Dacă bănuiți o sancțiune algoritmică din cauza unei scăderi recente semnificative a traficului organic, ar trebui să fie să verificați dacă acea scădere a coincis cu o actualizare cunoscută sau suspectată a algoritmului Google.

Panguin este un instrument util pentru acest lucru. Acesta afișează datele cunoscute de modificare a algoritmilor în traficul Google Analytics pentru a facilita găsirea problemelor.

Dacă bănuiți în continuare că site-ul a fost penalizat de Google, discutați cu un expert înainte de a lua orice acțiuni potențial catastrofale.

Gânduri finale

Poziționarea în Google este ca un joc video.

Dacă aveți probleme tehnice, cum ar fi un controler rupt, atunci nu vei câștiga, indiferent cât de greu vă străduiți. Este la fel și cu site-ul dumneavoastră. Aveți nevoie de un expert în optimizare SEO pentru a rezolva probleme tehnice grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *