5 Tipuri de Marketing Digital – Pro/Contra și Cum Să Le Folosiți

Rezumat

Marketingul Digital (sau marketing online) este o necunoscută pentru mulți. Pe ce canale de marketing ar trebui să fiu? Ce înseamnă SEO și Google Ads? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre diferitele tipuri de Marketing Digital? De unde încep?

Pentru a vă ajuta să răspundeți la aceste întrebări, dar și la multe altele, vom analiza 5 cele mai importante tipuri de marketing digital. Evident, liniile sunt neclare între diferitele tipuri de marketing digital, dar cel puțin veți avea un fel de meniu din care să alegeți.

Când vine vorba de alegere, se vor aplica întrebările obișnuite: DE CE vreți să folosiți marketingul digital și PE CINE încercați să convingeți cu eforturile dvs. de marketing? Răspunsul la aceste întrebări vă va ajuta să selectați formatele și canalele potrivite pentru a vă atinge obiectivele de business.

Tipuri de Marketing Digital

Vom analiza avantajele și dezavantajele fiecărui tip de marketing online și câțiva pași următori pe care îi puteți lua în considerare dacă doriți să începeți.

1. Creare de conținut

Acest tip de marketing digital implică crearea și distribuirea de conținut – text, imagini, multimedia – care adaugă valoare publicului dvs., în loc să transmită doar un mesaj publicitar.

Dacă sunteți în B2C (business to consumer), „conținut” poate însemna postări de pe rețelele sociale, articole de blog și videoclipuri distractive; dacă sunteți în B2B (business to business), ar putea fi mai multe studii de caz sau rapoarte, seminarii web și videoclipuri educaționale.

Pro

  • Este gratuit, în sensul că este vorba de atragerea clienților către dvs. și marca dvs., în loc să plătiți pentru a vă transmite mesajul către un public rece.
  • Conținutul este incredibil de versatil și vă poate ajuta să vă construiți marca pe măsură ce educați, distrați și inspirați publicul; este ceea ce alimentează toate celelalte tipuri de marketing digital, SEO, rețelele sociale (SMM), e-mail marketing etc.

Contra

  • Întrucât toată lumea se trezește acum să creeze conținut prin postări de blog, videoclipuri și orice altceva, este un spațiu foarte aglomerat, de asta este mai dificil să ieșiți în evidență;
  • Pentru a fi eficient, trebuie să veniți cu un conținut consistent, de înaltă calitate, care să răspundă nevoilor clienților dvs., reprezentând în același timp marca dvs. și atingându-vă obiectivele de afaceri.

Pasul următor:

Proiectați o strategie simplă de creare de conținut care include:

  • 4-5 teme de bază pe care doriți să vă concentrați, o jonglare atentă între ceea ce își dorește și are nevoie clientul ideal pe de o parte și ceea ce vrea să comunice marca dvs. pe de altă parte;
  • Formatele pe care doriți să le utilizați (video, audio, articole etc.);
  • Și canalele în care veți posta fiecare conținut (pe site-ul dvs., pe anumite canale sociale etc.)
  • Începeți simplu – dacă sunteți un scriitor priceput, poate mergeți cu o postări pe blog sau dacă aveți încredere în folosirea camerei, înregistrați un videoclip săptămânal și postați-l!

2. SEO

Optimizarea SEO face ceea ce spune și numele: optimizarea pentru motoarele de căutare! Aceasta înseamnă crearea de conținut pe care oamenii îl caută în mod activ, precum și asigurarea faptului că acest conținut și platformele pe care se află sunt optimizate SEO și din punct de vedere tehnic. Toată lumea ar trebui să facă acest lucru, indiferent în ce activitate sau industrie vă aflați.

Pro

  • Este gratis!
  • Când marca dvs. apare în rezultatele căutării organice pe Google, aceasta pare a fi mai „autentică” și mai obiectivă în ochii clienților dvs.

Contra

  • Poate că nu trebuie să plătiți în mod specific pentru rezultatele căutării, dar este nevoie de timp și efort pentru a crea conținut calitativ și pentru a face optimizare SEO tehnică a site-ului dvs.
  • Sunteți la mila schimbării algoritmilor Google și, cu tot conținutul care există acum, este foarte greu să vă clasați foarte bine în rezultatele organice.

Pasul următor:

Procesul de optimizare SEO începe cu creare de conținut, așa că puneți la punct prima strategie de creare de conținut (a se vedea punctul 1). Faceți câteva cercetări pentru cuvinte cheie care sunt căutate activ, recomand Ahrefs pentru a afla ce caută oamenii și încercați să rămâneți la curent cu cele mai recente actualizări de la Google.

Dacă abia începeți și folosiți Wordpres, puteți utiliza un plug-in pentru a vă ajuta să vă optimizați site-ul din punct de vedere tehnic (de ex. Yoast) sau, dacă aveți un buget mai mare, puteți lucra cu un expert pentru a face o treabă mai cuprinzătoare.

3. Google Ads

Reclamele plătite Google Ads arată aproape la fel ca rezultatele normale, cu excepția faptului că apare în partea de sus a paginii, în primele 1 – 5 poziții, cu mențiunea „Anunț”.

Puteți cumpăra o poziție de top în Google prin intermediul unei licitații bazate pe cuvinte cheie, locație geografică și date demografice – este util în special pentru comerțul electronic și pentru întreprinderile locale.

Pro

  • Reclamele Google Ads vă poate cumpăra rapid un clasament de top dacă sunteți dispus să plătiți pentru aceasta;
  • Plătiți numai atunci când cineva face clic.

Contra

  • Poate fi scum, însă până la urmă depinde de rezultate;
  • Mulți clienți sunt sceptici față de anunțurile plătite și sunt mai predispuși să aibă încredere în rezultatele organice.

Pasul următor:

Dacă aveți bani pentru Google Ads, puteți utiliza această modalitate de promovare cu succes, pe lângă procesul de optimizare SEO chiar. Din nou, va trebui să efectuați o analiză solidă a cuvintelor cheie și apoi să vă jucați cu diferite combinații de direcționare și text publicitar pentru a vedea ce funcționează, asigurându-vă că urmăriți și optimizați pe măsură ce experimentați. Google Ads se poate complica destul de mult, deci, dacă este posibil, veți dori să lucrați cu cineva din domeniu.

4. Social media marketing

În comparație cu alte canale, cum ar fi TV, tiparul și chiar publicitatea online, rețelele sociale adaugă o nouă posibilitate de implicare și interacțiune cu potențiali clienți. În loc să transmiteți doar mesaje către un public în masă, puteți interacționa cu clienții dvs. și puteți asculta ceea ce au de spus.

Există tot felul de canale – Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube etc – și opțiuni multiple pe fiecare, variind de la organice – de exemplu, grupuri Facebook, postări pe pagini, articole și mesaje directe – la plăți – cum ar fi reclame Facebook sau Instagram. Aproape orice afacere ar trebui să fie pe cel puțin câteva dintre aceste canale sociale.

Pro

  • Efortul depus de dvs. poate fi multiplicat pe măsură ce oamenilor le plac, comentează și partajează conținutul dvs. prietenilor și conexiunilor lor;
  • Anunțurile de pe Facebook, în special, au devenit foarte sofisticate și puteți viza anumite segmente de clienți cu conținutul dvs. pentru ca mesajul dvs. să fie văzut de persoanele potrivite.

Contra

  • Mark Zuckerbergs care se află în spatele acestor canale sociale fac în mod constant modificări, își ajustează algoritmii sau găsesc noi modalități de a câștiga bani și este greu să rămâi la curent cu toate aceste schimbări și să-ți păstrezi marketingul eficient;
  • Poate suna simplu să faci un pic de postare pe rețelele sociale, dar ai nevoie de o strategie adecvată și de mult mai mult timp decât crezi ca să o faci corect și consecvent.

Dacă nu aveți o firmă în minte din Moldova cu care să lucrați, vă recomand serviciile de Social Media Marketing de la Purple Media.

Pasul următor:

Canalele dvs. sociale ar trebui să facă parte din strategia dvs. de marketing pentru conținut (a se vedea punctul 1) și se aplică aceiași pași: decideți ce conținut doriți să creați, ce format și apoi pe ce canale îl veți distribui. Un pas adăugat este crearea unui calendar, astfel încât să știți când postați ce conținut pe ce canal. Amintiți-vă că social media este interactivă, deci nu este vorba doar de a vă scoate fotografiile și postările frumoase, ci și de a răspunde clienților dvs. și de a purta conversații reale.

5. Email marketing

E-mailul poate părea o metodă veche într-o lume dominată de Social Media, dar e-mail marketingul este încă unul dintre cele mai eficiente instrumente de marketing digital.

Acesta este un canal folosit cu succes în special de site-urile de comerț electronic și de companiile care vând cu amănuntul. Are rezultate bune prin promovarea promoțiilor și reducerilor sezoniere (gândiți-vă la ofertele de Black Friday sau 8 martie), în timp ce puteți utiliza, de asemenea, buletine informative prin e-mail pentru a „hrăni” potențialii clienți oferindu-le multă valoare dincolo de simpla vânzare a produselor și serviciilor dvs.

Pro

  • A avea o listă de e-mail înseamnă că puteți rămâne în legătură cu urmăritorii dvs. independent de orice algoritmi care se schimbă (de exemplu, dacă Facebook decide brusc să închidă grupul dvs.)
  • Dacă rămâneți în contact regulat cu lista de e-mail-uri, vă veți ajuta să construiți relații și vă va menține „aproape” atunci când sunt gata să cumpere.

Contra

  • O mulțime de e-mailuri rămân nedeschise, așa că va trebui să veniți cu subiecte puternice pentru a atrage atenția oamenilor în căsuțele aglomerate de spam;
  • Trebuie să găsiți o modalitate de a adăuga valoare în continuare, astfel încât oamenii să rămână cu dvs. și să nu se dezaboneze.

Pasul următor:

Alegeți un software de e-mail (de exemplu, Mailchimp, ConvertKit, GetResponse) și apoi începeți să colectați e-mailuri. Trebuie să le oferiți un motiv pentru a se înscrie, de exemplu, să le oferiți un ghid PDF pas cu pas sau șabloane gratuite și să vă asigurați că verificați reglementările (dacă aveți clienți europeni, va trebui să acordați atenție noilor reguli GDPR).

După ce începeți să colectați acele e-mailuri, ar trebui să rămâneți în contact regulat cu lista dvs., astfel încât să creați un buletin informativ săptămânal și să vă asigurați că este plin de valoare (și conținut!), Nu doar mesaje de vânzare și promoții.


Conluzie

Deci, acestea sunt 5 dintre cele mai importante tipuri de marketing digital pe care le puteți lua în considerare pentru afacerea dvs. Nu încercați să faceți totul pentru că veți ajunge să vă epuizați și să nu faceți nimic foarte bine! Gândiți-vă la ceea ce încercați să obțineți, cine este publicul dvs. și unde este activ … și apoi alegeți câteva medii de marketing pentru a începe.

Dacă doriți să lucrați cu mine, vă aștept cu mare drag să mă contactați apăsând pe acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *