Cum să începi o afacere cu un magazin online? 5 pași simpli

Rezumat

Este sigur să spunem că astăzi marea majoritate a oamenilor utilizează internetul pentru a cumpăra lucruri. Acum că trecem prin pandemia de Covid19, cumpărăturile online sunt chiar mai importante decât în trecut. De asta s-ar putea să-ți fi trecut prin minte ideea de a lansa propriul magazin online. Dar cum începi o afacere cu un magazin online?

Dacă nu ești sigur de unde să începi, acest articol este pentru tine. Am creat acest articol pentru a te ajuta să parcurgi cele mai importante elemente ale lansării unei afaceri de comerț online.

1. Alege produsele potrivite

Deci, de unde începi? Ei bine, mai întâi trebuie să-ți dai seama care va fi categoria de produse pe care o să-l vinzi și apoi să începei cu o selecție de produse. Alege elemente care te inspiră și probabil că există cineva care vrea să le cumoere. Ia în considerare cine ar fi clientul tău ideal și identifică o nevoie pe piață.

De asemenea, este o idee bună să rămâi pe o nișă în loc să pui împreună o grămadă de obiecte aleatorii, cum ar fi jucăriile pentru copii și pahare de vin, cu excepția cazului în care au o temă care le leagă. Aceasta este o decizie destul de importantă, mai importantă decât ceea ce pot pune într-un singur articol, dar punctul principal este în continuare același.

Selectează lucruri pentru care ai o pasiune și dorești să le împărtășești celorlalți.

2. Alege o platformă de vânzări online

Apoi, trebuie să alegi o platformă de comerț online pe care se va construi website-ul. Există o mulțime de op’iuni, fiecare cu avantajele sale.

Personal, folosesc WordPress, deoarece este una dintre cele mai versatile platforme din punct de vedere tehnic și are o bază foarte mare de teme premium pe care se poate crea website-ul.

Însă mai sunt și alte platforme de încredere, de asta este important să te documentezi și să alegi opțiunea potrivită pentru tine.

După ce ai decis ce produse vei vinde și ai ales platforma potrivită, apare partea mai dificilă a construirii magazinului online și a avansării către vânzări și marketing.

3. Crează o pagină principală interesantă și memorabilă

Când cineva vizitează pentru prima dată magazinul tău online, este esențial să te asiguri că acesta le va atrage atenția și nu-i va face să plece după doar câteva secunde. Trebuie să oferi o interfață plăcut de privit și care să aibă culori adecvate și un logo recunoscut. Citiește un pic despre cum să folosești culorile în marketing și cum anumite nuanțe creează un răspuns emoțional.

De asemenea, trebuie să decizi ce produse vei prezenta pe prima pagină. Selectează căteva și asigură-te că folosești fotografii profesionale ale acestora pe pagina principală. Acest lucru este foarte critic, deoarece fotografia proastă este unul dintre motivele pentru care mulți cumpărători merg în altă parte să cumpere.

Asta deoarece website-ul nu pare de încredere. Am scis un articol pe această temă „Credibilitatea Website-ului – Cele mai Bune Moduri de a o Îmbunătăți„.

În plus, website-ul trebuie să fie compatibil cu dispozitivele mobile. Dacă alegi orice platformă de comerț electronic reputabilă, magazinul online se va adapta automat pe smartphone-uri și tablete, dar asigură-te că verifici din nou deschizându-l pe diferite tipuri de dispozitive.

4. Definește branding-ul general în aspectul website-ului

branding online

Brandul tău este ceea ce cumpărătorii vor folosi pentru a recunoaște compania pe canale diferite de marketing. Aceasta include proiectarea website-ului, designul logo-ului, platformele de social media, ambalarea produselor și multe altele. Din nou, alege culori care corespund mesajului pe care vrei să-l transmită brand-ul tău și fonturi care să fie atrăgătoare, dar ușor de citit.

În plus, este important ca aspectul website-ului să fie adecvat pentru publicul țintă. Culorile strălucitoare ar putea să nu fie adecvate pentru un brand de frumusețe destinat femeilor în vârstă, dar ar putea fi adecvat pentru o companie care vinde jucării pentru copii. Gândește-te bine la modul în care vei prezenta compania și magazinul online.

De asemenea, trebuie să luăm în calcul și partea tehnică a lucrurilor. Este important ca meniurile de navigare să fie la locul potrivit și experiența generală a utilizatorului trebuie să fie cât mai pozitivă. De asemenea, trebuie să te asiguri că fiecare buton funcționează, fiecare link este activ, website-ul se încarcă repede, etc.

Referitor la experiența utilizatorilor, acest articol poate fi util „Experiența utilizatorilor pe website-ul companiei este cheia creșterii în online„.

5. Scrie pe blog și postează pe social media

După ce ai creat un website solid, este timpul să adăugi conținut informativ. Blogurile și articolele nu sunt utile doar pentru clienți, pentru a se informa despre produsele pe care le vinzi, conținutul adăugat poate ajuta website-ul să fie poziționat mai bine în motoarele de căutare.

Exemple de tipuri de conținut pe care le poți crea includ pagini cu întrebări frecvente, postări pe blog despre cum oamenii pot beneficia de produsele tale, etc.

De asemenea, trebuie să creezi profiluri de social media și să postezi conținut relevant pentru publicul țintă. Adăugarea constantă de conținut nou pe website și social media este cel mai simplu și mai eficient mod de a dezvolta vizibilitatea online.

E timpul să începi o afacere cu un magazin online

Începerea unei afaceri cu un magazin online poate fi o provocatoare considerabilă, însă plină de satisfacții în același timp. Cu toate acestea, lista de mai sus nu este decât un punct de pornire pentru a începe propria afacere online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *