Vizitatorii care au contact pentru prima dată cu website-ul dvs. decid rapid dacă vor cumpăra sau nu pe baza mai multor indicatori.
Trebuie să vă întrebați: Inspiră Website-ul meu încredere?, Inspiră valorile și ideile companiei?, Se ridică la înălțimea calității produselor sau serviciilor pe care le vindem?
Sunt întrebări importante deoarece studiile de piață arată că cel mai important factor în luarea deciziei de cumpărare este încrederea oamenilor.
Dacă vizitatorii nu au încredere în compania dvs., este mult mai puțin probabil să cumpere – oricât de atractive sunt prețurile sau promisiunile.
În acest Articol ne concentrăm asupra unor modalități de a construi în mod eficient credibilitate pe website-ul dvs. Iată ce vom cuprinde:
Conținut
Design și Performanță
La prima accesare a website-ul dvs, oamenii decid rapid dacă vor rămâne sau nu. Inițial, acea decizie va depinde de cât de bine funcționează website-ul și de așteptările fiecărui individ.
Dacă durează mai mult de 3 secunde pentru a se încărca, mulți vor pleca fără a vă vedea website-ul. La fel și conținutul, trebuie să se potrivească cu intenția de căutare a oamenilor. Acest lucru trebuie să fie luat în considerare la începutul procesului de creare a website-ului, deși poate fi rezolvat și mai târziu.
Odată ce testul tehnic și de relevanță a fost trecut, cumpărătorii vor judeca site-ul dvs. în funcție de ușurința de funcționare (pot găsi ceea ce caută) și nivelul perceput de încredere pe care îl conferă.
Vânzările vor fi direct legate de credibilitatea site-ului, a produselor și a ofertelor.
Mai exact, cumpărătorii trebuie să aibă încredere în aceste trei lucruri înainte de a cumpăra:
- Încrederea că tranzacția lor va fi sigură;
- Încrederea că produsele sunt descrise cu exactitate;
- Convingerea că vă veți îndeplini promisiunile privind transportul și garanțiile.
Capacitatea dvs. de a inspira credibilitate va depinde de modul în care afacerea dvs. este prezentată online. Chiar și vizitatorii care sosesc prin recomandare vor ezita să cumpere dacă website-ul dvs. nu pare de încredere.
Creați un profil al clientului ideal pentru compania dvs. Când un potențial client vă accesează website-ul, experiența și conținutul trebuie să se adreseze acestuia, abordând fricile și potențialele întrebări.
Cum creștem încrederea clienților în compania și produsele noastre cu ajutorul website-ului?
- Creați o experiență plăcută pe website pentru clienți. Am văzut companii care angajează designeri cu idei grozave, dar care nu reușesc să aducă rezultatele dorite. Problema este că aceștia, în procesul de creare a website-ului, nu i-au în considerare nevoile potențialilor clienți. Deși website-ul final poate arăta excepțional ca design, poate fi o reală pierdere de bani.
- Publicați clar numele afacerii și informațiile de contact. Oamenii vor să știe că sunteți o firmă reală, cu care poate interacționa. La asta ajută și preconcepția că companiile reale au adrese fizice și numere de telefon, nu doar adrese de e-mail.
- Utilizați același limbaj pe website pe care îl folosește și publicul dvs., pentru a vă descrie produsele și serviciile. Nu este indicat să folosiți jargoane sau cuvinte complicate. Un client confuz nu cumpără. Cumpărătorii au încredere în limbajul pe care îl înțeleg. Ei nu doresc să fie nevoiți să consulte un dicționar pentru a înțelege descrierile sau ofertele dvs.
- Aveți grijă la gramatică și ortografie. Scrierea corectă a textului pe website denotă atenție la detalii și respect pentru cel care citește. Iar oamenii vor să se simtă respectați.
- Evidențiați termenii de returnare și rambursare. Cumpărătorii doresc să știe clar ce se va întâmpla dacă nu sunt mulțumiți de ceea ce cumpără sau dacă au probleme pe parcurs cu produsul sau serviciul dvs.
Transparența și Autenticitatea Companiei
Cred că nu este nevoie să spun că website-ul dvs. nu este locul în care să vă lăudați mai mult decât trebuie sau să manipulați. Informațiile reale și palpabile sunt cele care câștigă încrederea oamenilor.
După 4 decenii de internet, ne-am săturat să vedem reclame sau pagini pe diferite website-uri care spun cât de grozav este produsul sau serviciul lor.
În schimb, trebuie să venim cu informații de calitate.
Iată câteva exemple despre cum să faceți asta:
- Faceți ca pagina „Despre noi” să fie unică. Personalitatea unui website contează. Cunoaște-ți publicul și relaționați cu el într-un mod cât mai uman posibil. Companiile consideră uneori că pagina „Despre noi” este doar ceva ce este bine de avut. Este mai mult de atât. Pagina „Despre noi” oferă oportunitatea companiilor de a comunica clienților valorile companiei, idealurile și scopul pentru care face ceea ce face.
- Fiți reali. Feriți-vă de includerea pe website a informațiilor vagi, care nu comunică nimic în esență. Este posibil ca o caracteristică a produsului sau serviciului dvs. să fie cea mai bună din piață, însă nu o exagerații, oamenii își dau seama cel mai des.
- Fiți de ajutor, nu insistent. Nimănui nu îi place să se simtă presat să cumpere și nici clienților dvs. nu le place. Poate exista o linie fină care să facă diferența dintre a le oferi clienților informații utile și a-i manipula să cumpere. Majoritatea vizitatorilor vor simți diferența, chiar dacă nu pot exprima exact asta. De fiecare dată când un anunț pop-up apare, arată clar vizitatorului că preocuparea dvs. este mai degrabă de a obține o vânzare rapidă decât de a oferi valoare clienților dvs., pierdeți credibilitatea.
- Afișează fotografii cu oamenii din companie. Nu vă opriți la imagini ale CEO-ului și directorilor din companie, arătați fotografii din spatele scenei. Oamenilor le place să facă afaceri cu oameni, nu cu mărci. Cu cât este mai personal, cu atât aveți mai multe oportunități de a construi încredere.
- Lăudați-vă compania dvs. și oamenii din ea. Arătați vizitatorilor că sunteți mândri de cine sunteți și de ceea ce faceți. Produsele dvs. sunt fabricate local? Spune asta. Afișarea încrederii – atâta timp cât nu este o încredere nefondată – este unul dintre secretele pentru a-i determina pe oameni să aibă încredere în compania dvs. Nu declarați niciodată ceva care nu este adevărat, dar nu încercați să fiți prea modest de dragul modestiei.
Social Media și Accesibilitate
Accesibilitatea website-ului este foarte importantă. Pot oamenii să vă găsească după o căutare pe Google? Multiple studii de piață arată că oamenii tind să aibă mai mare încredere în website-urile de pe prima și a doua poziție în Google. Dacă aveți o problemă de accesibilitate din motoarele de căutare, poate ar trebui să începeți un proces de optimizare SEO.
Nu vă opriți la postarea recenziilor clienților de pe social media. Adăugați alte tipuri de conținut din diferite medii sociale pentru a crește credibilitatea în ochii și mintea vizitatorilor dvs.
Ceea ce spuneți despre dvs. sunt cunoștințe pentru consumatori. Ceea ce spun alții despre dvs. crește încrederea consumatorilor. O credibilitate puternică necesită ambele.
Mai jos sunt câteva idei de informații de pe social media care să contribuie la creșterea credibilității website-ului:
- Afișați sigle și liste de clienți. Recenziile pozitive și recomandările cu fotografii, nume și logo acționează ca catalizatori foarte puternici pentru vânzări.
- Afișați articole din presă despre firma dumneavoastră. Totuși, nu publicați sigla unei publicații fără credibilitate.
- Nu cenzurați recenziile negative – acestea aduc credibilitate. Produsele și site-urile web cu toate recenziile de 5 stele arată grozav doar în ochii proprietarilor, nu și a clienților. Când primiți o recenzie negativă, răspundeți sincer și fără agresivitate.
- Afișați premii sau standarde internaționale sau naționale pe care le întrunește produsul sau serviciul dvs.
Care este status-ul website-ului dvs. ?
În mod absolut trebuie să stabiliți o credibilitate puternică a website-ului dvs. pentru a optimiza ratele de conversie și a maximiza vânzările.
Vizitatorii dvs. trebuie să știe că se află în locul potrivit, cumpărând de la compania potrivită.
Dacă doriți să îmbunătățiți credibilitatea website-ului dvs., ar putea fi momentul să luați în considerare un program verificat cu clienți din domenii de activitate variate. Solicitați o consultație gratuită, iar eu vă voi contacta ulterior pentru a stabili un apel sau o întâlnire fizică